Dobble:

„A kártyákon 8-8 különböző állat látható, és bármelyik két kártyán mindig van egy ugyanolyan belőlük. A játékosok feladata, hogy a többieknél gyorsabban megtalálják a közös képet. A koncentrációt és a reflexet fejlesztő társasjáték.”

Dobble Animals társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

Sztorikocka:

„A Sztorikocka, történetmesélős családi partijáték nagyobb társaságoknak is. A játékosok a kidobott szimbólumokat történetbe fűzik, kötöttségek nélkül: mesélhetnek felváltva, külön-külön saját sztorit- vagy akár közösen, folytatva egymás gondolatait.”

Sztorikocka társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

Qwirkle:

„108 kőből álló, 6 szín és 6 forma minden kombinációját tartalmazó szettből kell építenünk sorozatokat a már lerakott kövekhez színben vagy formában csatlakozva, minél több pontot szerezve. De figyelj! A többieknek ne teremts lehetőséget, mert egyből lecsapnak rá! Sorozatokat építhetünk azonos színekből vagy azonos formákból, a lepakolt sorok minden kapcsolódó eleméért pontot kapunk. Egy Qwirkle 6 azonos színből vagy formából álló sorozat, ha ilyet sikerül összeraknunk, bónuszpontokat szerezhetünk. Vigyázz nagyon, mert egy ötös sorozatból könnyen Qwirkle-t csinálhat valamelyik ellenfeled!”

Qwirkle társasjáték – Színek, formák, kombinációk játéka Sch (tarsasjatekrendeles.hu)

Speed Cups:

”A Speed Cups egy gyorsaságot, jó memóriát és pontos megfigyelést igénylő, pörgős társasjáték!

Magunkhoz veszünk 5 színes poharat. Felfordítunk egy feladatkártyát, a kártya meghatározza, hogyan kell a poharakat egymás mellé, vagy éppen egymásra tennünk, és persze figyeljünk a színekre is, majd mindenki megpróbálja olyan gyorsan megoldani a feladatot, amilyen gyorsan csak tudja.”

Speed Cups – Gyors poharak társasjáték Piatnik – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

Camelot Junior:

”Ennek a gyönyörűen elkészített 3 dimenziós kirakónak a célja, hogy a külön toronyba zárt lovag és a hercegnő megtalálják az egymáshoz vezető utat. Ehhez tornáztatni kell az agyadat és a feladványok megoldásával fel kell építeni a két torony közötti falakat és lépcsőket. A játék egyedül is játszható…”

Camelot Junior logikai társasjáték Smart Games – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

 

Rush Hour Junior:

„A Rush Hour junior egyszemélyes készségfejlesztő játék 5 éves kortól, melyben az a cél, hogy a rózsaszín fagyis kocsi minél hamarabb kijusson csúcsforgalomból. A dobozban a sok-sok autó és tábla mellett 40 különböző nehézségi szintű kártya lapul. A gyermek választ egy lapot és behelyezi az autókat az ábra alapján, majd tologatással próbálja meg kijuttatni a kis résen a fagyis autót. Játékosan fejleszti a logikai készséget.”

Rush Hour Junior (okosjatek.hu)

MimiQ:

„A MimiQ – Grimaszpárbaj társasjáték logopédusok által lett kifejlesztve, fejleszti a beszédkészséget, a koncentrációt, erősíti a figyelmet! Grimaszoljatok, nevessetek rengeteget a MimiQ – Grimaszpárbaj társasjátékkal!”

REGIO Játék | MimiQ – Grimaszpárbaj társasjáték (regiojatek.hu)

Colorama:

„A Colorama társasjátékkal játszva tanulhatod meg a formák és színek közötti különbségeket. Többféleképp játszható, így alkalmazkodik a gyermekek életkorához és készségeihez, de a játék lényege mindig ugyanaz; az alakzatokat kell a tábla megfelelő helyére pakolni szín és forma szerint”

https://reflexshop.hu/oktato-jatek-ravensburger-colorama-tarsasjatek?utm_source=google_shopping&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link&gclid=EAIaIQobChMI_K2R6sLV7wIVkgwGAB3kjw_NEAYYASABEgJerPD_BwE

Guríts és játssz!:

„Gurítsd el a nagy plüsskockát, válassz ki egy azonos színű kártyát és játszd el a kártyán mutatott cselekvést – “vágj boldog arcot”, “üvölts, mint az oroszlán”! Minden egyes dobással végtelen sok tanulási lehetőség nyílik meg előtted! Ez a családi gyermekjáték bátorítja a kreativitást, az aktív játszást és a motorikus készségeket. 18 hónapos kortól!”

https://reflexshop.hu/oktato-tarsasjatek-thinkfun-gurits-es-jatssz

Csoportosíts!-lottójáték:

„Csoportosíts!- lottójáték – Csak az utazhat a buszon, aki megfelel a busz oldalán feltüntetett tulajdonságnak, sapkát hord, fagyit eszik…

Fejlesztési területek: halmazalkotás, verbális fejlesztés

https://betubazar.hu/Csoportosits-lottojatek

 

LÜK füzetek:

 „LÜK játékok, LÜK gyakorló füzetek, képességfejlesztő játékok, Mini LÜK, Bambino LÜK, Pocket LÜK. „-  különböző életkoroknak megfelelő témákban, fejlesztési területekhez kapcsolódóan, osztályfoknak megfelelően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő táblát és füzetet. Érdekes és szórakoztató képességfejlesztő játékok.

https://www.okosjatek.hu/webaruhaz/luk_jatekok/luk

 

Kuflinyomozók társasjáték:

„Valaki elvitte a kuflik holmijait, és senki nem tudja, ki lehet az. Barátaiddal segíthettek szegény kuflikon, hogy mindenki visszakaphassa, ami az övé. Az első játékban a játékosoknak össze kell fogniuk, hogy közös erővel derítsék ki a tettes kilétét és jöjjenek rá a dolgok hollétére. A második játékban viszont már versengésre kerül a sor a játékosok között, ugyanis a mesélés után össze kell gyűjteni a tulajdonság kártyákat, a nyertes pedig az lesz, aki megszerzi az összes olyan kártyát, amin a tettesre jellemző tulajdonságok vannak.”

Kuflinyomozók társasjáték – JátékNet.hu (jateknet.hu)

 

Sudoku:

„A Sudoku My First a népszerű számkereső játék kifejezetten kicsiknek készült változata. Logikai gondolkodást igénylő és fejlesztő játék azoknak, akik már ismerik a számokat és azoknak is, akik még nem. A játékban ugyanis különböző ábrák is vannak, melyek mindegyikéből csupán egy kerülhet egy oszlopba és egy sorba.”

Sudoku my first társasjáték – Oktató játék (tarsasjatekmania.hu)

Figurix:

„A Figurix egy olyan képességfejlesztő társasjáték, amelyben elsődleges szerepet kap a figyelem és a gyorsaság. Dobunk a három kockával, és azé a pont, aki gyorsabban találja meg a kidobott kombinációt a játéktáblán. A gyors játékmenetnek köszönhetően aktívan tartja a gyerekek figyelmét.”

Társas gyerekeknek – Figurix tarsasjatek (kreativkid.hu)

Fújós kalandok:

„Fújós kalandok- Fújd át a labdát az akadályokon és érj célba! A játék két szórakoztató táblát tartalmaz, így elsajátítható az irányított fújási képességek, a fújás erőssége, intenzitása és iránya. Játszható egyedül vagy párban.”

Fújós kalandok (auti.hu)

 

Fűzhető gombok:

„Ekkora gombokat még nem fűztél! 44 gomb 5 féle méretben, 6 db színes zsinórral és 4 db mosolygós fűzőcskével, kiváló finommotorika fejlesztő. Gombok méretei: 35-75mm. A színes zsinór hossza 770mm, a mosolygós hossza 550mm.”

Óriás fűzhető gombok (auti.hu)

 

LOGICO:

„A LOGICO egy különleges készségfejlesztő tanulójáték óvodások és kisiskolások számára, amelyet fejlesztőpedagógusok is gyakran használnak az óvodákban, iskolákban. A játékhoz szükséges egy LOGICO-keret és néhány feladatkártya. A keret könnyen kezelhető, fejleszti a vizuális észlelést, a szem- és kézkoordinációt. A keret színes korongjainak tologatásával jelölheti be a gyermek a helyes megoldást. A feladatkártyák tematikus csomagokban kaphatók, minden csomagban 16 darab van. Elülső oldalukon található a feladat, hátoldalukon a megoldás, így a kártyát megfordítva és visszahelyezve a keretbe a gyerekek magukat ellenőrizhetik.”
LOGICO Primo keret – Babilon Kiadó (tessloff-babilon.hu)