Sztorikocka:

„A Sztorikocka, történetmesélős családi partijáték nagyobb társaságoknak is. A játékosok a kidobott szimbólumokat történetbe fűzik, kötöttségek nélkül: mesélhetnek felváltva, külön-külön saját sztorit- vagy akár közösen, folytatva egymás gondolatait.”

Sztorikocka társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

Szócsapdák:

A Szócsapdák kiváló szóasszociációs családi partijáték nagyobb társaságoknak is. Két csapat igyekszik szavakat megfejteni, hogy tovább haladhasson a kazamatában, és elsőként szerezze meg a kincset.A „beszélő” úgy próbálja elmagyarázni a csapatának az épp kitalálandó szót, hogy nem ismeri az ellenfél által leírt csapdaszavakat, amiket tilos kimondania…A szókincset és a kreativitást fejlesztő társasjáték.”

Szócsapdák társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

Dixit:

A játékban 84 hatalmas, teljesen különböző kártyát találunk, melyek mindegyike részletgazdag, és egy elvarázsolt világ egy szeletét mutatja meg nekünk. Minden kártyán annyi elrejtett apróság van, hogy valószínűleg még a sokadik játék során is találunk újdonságot rajtuk. És épp ez az egyik lényeg. A játék során ugyanis minden körben kijelölünk egy mesélőt, aki a nála lévő hat kártya egyikét kiválasztja, és mond vagy tesz valamit, ami valamilyen formában kapcsolódik ehhez a képhez…Ezután minden más játékos is választ egyet a kezében tartott kártyák közül, amiről úgy gondolja, hogy valamilyen módon kapcsolódik a mesélő meghatározásához. Mindenki a választott kártyáját beteszi középre, anélkül hogy megmutatná a többieknek. A kártyákat meg kell keverni, és utána felfordítani őket. Ezután a mesélőn kívül mindenki szavaz, hogy melyik volt az eredeti kártya, melyik indult a mesélőtől.”

Dixit társasjáték magyar kiadás Asmodee – Társasjátékok inte (tarsasjatekrendeles.hu)

 

Qwirkle:

„108 kőből álló, 6 szín és 6 forma minden kombinációját tartalmazó szettből kell építenünk sorozatokat a már lerakott kövekhez színben vagy formában csatlakozva, minél több pontot szerezve. De figyelj! A többieknek ne teremts lehetőséget, mert egyből lecsapnak rá! Sorozatokat építhetünk azonos színekből vagy azonos formákból, a lepakolt sorok minden kapcsolódó eleméért pontot kapunk. Egy Qwirkle 6 azonos színből vagy formából álló sorozat, ha ilyet sikerül összeraknunk, bónuszpontokat szerezhetünk. Vigyázz nagyon, mert egy ötös sorozatból könnyen Qwirkle-t csinálhat valamelyik ellenfeled!”

Qwirkle társasjáték – Színek, formák, kombinációk játéka Sch (tarsasjatekrendeles.hu)

Speed Cups:

”A Speed Cups egy gyorsaságot, jó memóriát és pontos megfigyelést igénylő, pörgős társasjáték! Magunkhoz veszünk 5 színes poharat. Felfordítunk egy feladatkártyát, a kártya meghatározza, hogyan kell a poharakat egymás mellé, vagy éppen egymásra tennünk, és persze figyeljünk a színekre is, majd mindenki megpróbálja olyan gyorsan megoldani a feladatot, amilyen gyorsan csak tudja.”

Speed Cups – Gyors poharak társasjáték Piatnik – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

 

Brainbox:

„Tökéletes agytorna és szórakozás, egy vagy akár több játékos részére is! A BrainBox – Magyarország társasjátékának lényege, hogy 10 másodperc alatt minél több részletet megfigyelj a kihúzott kártyán látható Magyarországhoz kapcsolódó fogalmakról/tárgyakról. Ezután dobókockával kell dobni, és a kockán szereplő mintának megfelelő kérdésre kell helyesen válaszolni. A homokóra méri az időt, a kártyán ellenőrizhető a válasz. Ne feledd, hogy a kérdésekre minden válasz megtalálható a kártya képes felén, tehát alaposan nézd meg! „

Brainbox – Magyarország társasjáték – Társasjátékok internet (tarsasjatekrendeles.hu)

 

Camelot Junior:

”Ennek a gyönyörűen elkészített 3 dimenziós kirakónak a célja, hogy a külön toronyba zárt lovag és a hercegnő megtalálják az egymáshoz vezető utat. Ehhez tornáztatni kell az agyadat és a feladványok megoldásával fel kell építeni a két torony közötti falakat és lépcsőket. A játék egyedül is játszható…”

Camelot Junior logikai társasjáték Smart Games – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

 

Rush Hour:

„A Rush Hour junior egyszemélyes készségfejlesztő játék 5 éves kortól, melyben az a cél, hogy a rózsaszín fagyis kocsi minél hamarabb kijusson csúcsforgalomból. A dobozban a sok-sok autó és tábla mellett 40 különböző nehézségi szintű kártya lapul. A gyermek választ egy lapot és behelyezi az autókat az ábra alapján, majd tologatással próbálja meg kijuttatni a kis résen a fagyis autót. Játékosan fejleszti a logikai készséget.”

Rush Hour Junior (okosjatek.hu)

Villámválasz:

„A Villámválasz társasjáték lényege, a játéktáblán az ABC betűit találjátok körben, és a választott témában kell szavakat mondani, egymás után. A szavak kezdőbetűit le kell nyomni, egyre fogy az idő, és a betűk is. Akinél megszólal a csengő, és nem tudott szót mondani, az kiesik a játékból. A Villámválasz társasjáték serkenti a gondolkodást és fejleszti a szókincset is!”

REGIO Játék | Villámválasz társasjáték (regiojatek.hu)

5 másodperc  3 válasz:

Sorold fel 5 másodperc alatt, amit a húzott lapon látsz! Próbálj meg felsorolni 3 piros színű dolgot, 3 kutyafajtát vagy 3 filmhőst… ugye, hogy nem is olyan egyszerű, ha sürget az idő? A gyorsasági társasjátékot kétféle nehézségi szinten lehet játszani, hogy a kisebbek számára is élvezhető legyen a játék. 8 éves kor felett, 2-6 játékos számára ajánlott.”

5 másodperc 3 válasz – Családi társasjáték (reflexshop.hu)

 

Alias Junior:

„Kiválóan fejleszti a képleíró készséget – ráadásul mindezt felejthetetlen móka közben! A csapat tagjai úgy írják körül a szavakat és a képeket, hogy közben nem nevezik meg a megfejtendő szót. A Junior Alias 300 darab képes kártyát tartalmaz és 6 bábut.”

https://betubazar.hu/Junior-Alias-tarsasjatek

 

Csoportosíts!

„Csoportosíts!- lottójáték – Csak az utazhat a buszon, aki megfelel a busz oldalán feltüntetett tulajdonságnak, sapkát hord, fagyit eszik…

Fejlesztési területek: halmazalkotás, verbális fejlesztés.

https://betubazar.hu/Csoportosits-lottojatek

 

LÜK:

 „LÜK játékok, LÜK gyakorló füzetek, képességfejlesztő játékok, Mini LÜK, Bambino LÜK, Pocket LÜK. „-  különböző életkoroknak megfelelő témákban, fejlesztési területekhez kapcsolódóan, osztályfoknak megfelelően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő táblát és füzetet. Érdekes és szórakoztató képességfejlesztő játékok.

https://www.okosjatek.hu/webaruhaz/luk_jatekok/luk

 

Kuflinyomozók:

„Valaki elvitte a kuflik holmijait, és senki nem tudja, ki lehet az. Barátaiddal segíthettek szegény kuflikon, hogy mindenki visszakaphassa, ami az övé. Az első játékban a játékosoknak össze kell fogniuk, hogy közös erővel derítsék ki a tettes kilétét és jöjjenek rá a dolgok hollétére. A második játékban viszont már versengésre kerül a sor a játékosok között, ugyanis a mesélés után össze kell gyűjteni a tulajdonság kártyákat, a nyertes pedig az lesz, aki megszerzi az összes olyan kártyát, amin a tettesre jellemző tulajdonságok vannak.”

Kuflinyomozók társasjáték – JátékNet.hu (jateknet.hu)

 

Tick-Tack-Bumm:

„A Tick Tack Bumm egy villámgyors szójáték az egész család számára. A játékosok feladata, hogy minél gyorsabban kitaláljanak szavakat a felhúzott kártyán lévő szótöredékből, mielőtt a bomba felrobban. A reflex és gyorsaság egyaránt nagy szerepet játszik benne. A győztes a legkevesebb kártyával rendelkező játékos.”

https://www.okosjatek.hu/tik_tak_bumm_267

Sudoku:

„A Sudoku My First a népszerű számkereső játék kifejezetten kicsiknek készült változata. Logikai gondolkodást igénylő és fejlesztő játék azoknak, akik már ismerik a számokat és azoknak is, akik még nem. A játékban ugyanis különböző ábrák is vannak, melyek mindegyikéből csupán egy kerülhet egy oszlopba és egy sorba.”

Sudoku my first társasjáték – Oktató játék (tarsasjatekmania.hu)

 

Tantrix:

„A Tantrix már 6 éves kortól játszható, kicsiknek és nagyoknak kihívást jelent a különböző nehézségi szinteken való játék…Egy izgalmas logikai játék az egész család számára, melyben igényes, látványos hatszögletű lapkákkal kell eljutnunk a győzelemhez. A játék érdekessége, hogy számos játékvariációt magában hordoz. „

TANTRIX Játékkészlet (56 lapka) – Játékfarm fejlesztő játékok webáruház (jatekfarm.hu)

 

Figurix:

„A Figurix egy olyan képességfejlesztő társasjáték, amelyben elsődleges szerepet kap a figyelem és a gyorsaság. Dobunk a három kockával, és azé a pont, aki gyorsabban találja meg a kidobott kombinációt a játéktáblán. A gyors játékmenetnek köszönhetően aktívan tartja a gyerekek figyelmét.”

Társas gyerekeknek – Figurix tarsasjatek (kreativkid.hu)

 

Feelinks:

„Hogy éreznéd magadat, ha az egyik barátod azt mondaná, álmában meg tudja jósolni a jövőt? Izgatott lennél? Megijesztene? De ami még fontosabb: hogy érezné magát a párod? Az emberek hihetetlenül gyorsan képesek kapcsolódni egymáshoz, és megosztani érzelmeiket és gondolataikat. Nem hiszed? Próbáld ki ezt a különleges társasjátékot, melyben párokba rendeződve kell kitalálni, ki hogyan reagálna egy adott szituációra.”

https://auti.hu/shop/Fejleszto-eszkozok-jatekok/Tarsasjatekok/feelinks-az-erzelmek-tarsasjateka

 

Hacker játszma:

Szerverek, tűzfalak, vírusok, bitcoinok, és a világháló… Ez a játék a hackerek világába kalauzol el minket. A Hacker Játszmában két fő mérheti össze a tudását, melyben a győzelemhez tervezésre, ügyes kombinációkra, és némi kockázatvállalásra van szükség. A hackereknek vírusjelölőkkel különböző szervereket kell megfertőzniük, figyelembe véve ellenfelük lépéseit. A játék nyertese az lesz, aki képes lebénítani egy teljes szerverközpontot vagy a világháló egyik fő vonalát. Ebben a pörgős stratégiai játékban a dörzsöltebb hacker fog nevetni a végén. Vedd át Te az irányítást a kibertér felett!

Hacker játszma társasjáték – Reflexshop

 

Loony Quest:

„A Loony Quest (Firkaland) társasjátékban minden játékos egy bajnokot alakít, aki megpróbálja Árkádia világát bejárva a lehető legtöbb tapasztalati pontot összegyűjteni. Minden egyes világ (a hetediket kivéve) hat játékszintből áll, és minden világ utolsó szintjén egy félelmetes főellenfél vár a játékosokra. A játékosoknak minden szinten szűkre szabott időkeretek között kell küldetéseket megoldaniuk azzal, hogy a kihívásnak megfelelően felrajzolnak valamit a saját táblájukra. Amint a rendelkezésre álló idő lejár, a játékosok egyesével felteszik táblájukat a szintet ábrázoló játéktáblára, hogy megállapítsák, érvényes-e a rajzuk. „

Loony Quest társasjáték – Társasnavigátor Webáruház és Kölcsönző (tarsasnavigator.hu)

 

LOGICO:

„A LOGICO egy különleges készségfejlesztő tanulójáték óvodások és kisiskolások számára, amelyet fejlesztőpedagógusok is gyakran használnak az óvodákban, iskolákban. A játékhoz szükséges egy LOGICO-keret és néhány feladatkártya. A keret könnyen kezelhető, fejleszti a vizuális észlelést, a szem- és kézkoordinációt. A keret színes korongjainak tologatásával jelölheti be a gyermek a helyes megoldást. A feladatkártyák tematikus csomagokban kaphatók, minden csomagban 16 darab van. Elülső oldalukon található a feladat, hátoldalukon a megoldás, így a kártyát megfordítva és visszahelyezve a keretbe a gyerekek magukat ellenőrizhetik.”
LOGICO Primo keret – Babilon Kiadó (tessloff-babilon.hu)