Sztorikocka:

“A Sztorikocka, történetmesélős családi partijáték nagyobb társaságoknak is. A játékosok a kidobott szimbólumokat történetbe fűzik, kötöttségek nélkül: mesélhetnek felváltva, külön-külön saját sztorit- vagy akár közösen, folytatva egymás gondolatait.”

Sztorikocka társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

 

Szócsapdák:

„A Szócsapdák kiváló szóasszociációs családi partijáték nagyobb társaságoknak is. Két csapat igyekszik szavakat megfejteni, hogy tovább haladhasson a kazamatában, és elsőként szerezze meg a kincset.A „beszélő” úgy próbálja elmagyarázni a csapatának az épp kitalálandó szót, hogy nem ismeri az ellenfél által leírt csapdaszavakat, amiket tilos kimondania…A szókincset és a kreativitást fejlesztő társasjáték.”

Szócsapdák társasjáték | Gémklub – Társasjáték webáruház és bolt (gemklub.hu)

 

Dixit:

„A játékban 84 hatalmas, teljesen különböző kártyát találunk, melyek mindegyike részletgazdag, és egy elvarázsolt világ egy szeletét mutatja meg nekünk. Minden kártyán annyi elrejtett apróság van, hogy valószínűleg még a sokadik játék során is találunk újdonságot rajtuk. És épp ez az egyik lényeg. A játék során ugyanis minden körben kijelölünk egy mesélőt, aki a nála lévő hat kártya egyikét kiválasztja, és mond vagy tesz valamit, ami valamilyen formában kapcsolódik ehhez a képhez…Ezután minden más játékos is választ egyet a kezében tartott kártyák közül, amiről úgy gondolja, hogy valamilyen módon kapcsolódik a mesélő meghatározásához. Mindenki a választott kártyáját beteszi középre, anélkül hogy megmutatná a többieknek. A kártyákat meg kell keverni, és utána felfordítani őket. Ezután a mesélőn kívül mindenki szavaz, hogy melyik volt az eredeti kártya, melyik indult a mesélőtől.”

Dixit társasjáték magyar kiadás Asmodee – Társasjátékok inte (tarsasjatekrendeles.hu)

 

„108 kőből álló, 6 szín és 6 forma minden kombinációját tartalmazó szettből kell építenünk sorozatokat a már lerakott kövekhez színben vagy formában csatlakozva, minél több pontot szerezve. De figyelj! A többieknek ne teremts lehetőséget, mert egyből lecsapnak rá! Sorozatokat építhetünk azonos színekből vagy azonos formákból, a lepakolt sorok minden kapcsolódó eleméért pontot kapunk. Egy Qwirkle 6 azonos színből vagy formából álló sorozat, ha ilyet sikerül összeraknunk, bónuszpontokat szerezhetünk. Vigyázz nagyon, mert egy ötös sorozatból könnyen Qwirkle-t csinálhat valamelyik ellenfeled!”

Qwirkle társasjáték – Színek, formák, kombinációk játéka Sch (tarsasjatekrendeles.hu)

 

Speed Cups:

”A Speed Cups egy gyorsaságot, jó memóriát és pontos megfigyelést igénylő, pörgős társasjáték!

Magunkhoz veszünk 5 színes poharat. Felfordítunk egy feladatkártyát, a kártya meghatározza, hogyan kell a poharakat egymás mellé, vagy éppen egymásra tennünk, és persze figyeljünk a színekre is, majd mindenki megpróbálja olyan gyorsan megoldani a feladatot, amilyen gyorsan csak tudja.”

Speed Cups – Gyors poharak társasjáték Piatnik – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

 

Brainbox:

„Tökéletes agytorna és szórakozás, egy vagy akár több játékos részére is! A BrainBox – Magyarország társasjátékának lényege, hogy 10 másodperc alatt minél több részletet megfigyelj a kihúzott kártyán látható Magyarországhoz kapcsolódó fogalmakról/tárgyakról. Ezután dobókockával kell dobni, és a kockán szereplő mintának megfelelő kérdésre kell helyesen válaszolni. A homokóra méri az időt, a kártyán ellenőrizhető a válasz. Ne feledd, hogy a kérdésekre minden válasz megtalálható a kártya képes felén, tehát alaposan nézd meg! „

Brainbox – Magyarország társasjáték – Társasjátékok internet (tarsasjatekrendeles.hu)

 

Camelot Junior:

”Ennek a gyönyörűen elkészített 3 dimenziós kirakónak a célja, hogy a külön toronyba zárt lovag és a hercegnő megtalálják az egymáshoz vezető utat. Ehhez tornáztatni kell az agyadat és a feladványok megoldásával fel kell építeni a két torony közötti falakat és lépcsőket. A játék egyedül is játszható…”

Camelot Junior logikai társasjáték Smart Games – Társasjáték (tarsasjatekrendeles.hu)

 

Villámválasz:

„A Villámválasz társasjáték lényege, a játéktáblán az ABC betűit találjátok körben, és a választott témában kell szavakat mondani, egymás után. A szavak kezdőbetűit le kell nyomni, egyre fogy az idő, és a betűk is. Akinél megszólal a csengő, és nem tudott szót mondani, az kiesik a játékból. A Villámválasz társasjáték serkenti a gondolkodást és fejleszti a szókincset is!” REGIO Játék | Villámválasz társasjáték (regiojatek.hu)

LÜK:

„LÜK játékok, LÜK gyakorló füzetek, képességfejlesztő játékok, Mini LÜK, Bambino LÜK, Pocket LÜK. „-  különböző életkoroknak megfelelő témákban, fejlesztési területekhez kapcsolódóan, osztályfoknak megfelelően mindenki megtalálhatja a számára megfelelő táblát és füzetet. Érdekes és szórakoztató képességfejlesztő játékok.

https://www.okosjatek.hu/webaruhaz/luk_jatekok/luk

 

Tick-tack-Bumm:

„A Tick Tack Bumm egy villámgyors szójáték az egész család számára. A játékosok feladata, hogy minél gyorsabban kitaláljanak szavakat a felhúzott kártyán lévő szótöredékből, mielőtt a bomba felrobban. A reflex és gyorsaság egyaránt nagy szerepet játszik benne. A győztes a legkevesebb kártyával rendelkező játékos.”

https://www.okosjatek.hu/tik_tak_bumm_267

 

Tantrix:

„A Tantrix már 6 éves kortól játszható, kicsiknek és nagyoknak kihívást jelent a különböző nehézségi szinteken való játék…Egy izgalmas logikai játék az egész család számára, melyben igényes, látványos hatszögletű lapkákkal kell eljutnunk a győzelemhez. A játék érdekessége, hogy számos játékvariációt magában hordoz. „

TANTRIX Játékkészlet (56 lapka) – Játékfarm fejlesztő játékok webáruház (jatekfarm.hu)

 

Loony Quest:

„A Loony Quest (Firkaland) társasjátékban minden játékos egy bajnokot alakít, aki megpróbálja Árkádia világát bejárva a lehető legtöbb tapasztalati pontot összegyűjteni. Minden egyes világ (a hetediket kivéve) hat játékszintből áll, és minden világ utolsó szintjén egy félelmetes főellenfél vár a játékosokra. A játékosoknak minden szinten szűkre szabott időkeretek között kell küldetéseket megoldaniuk azzal, hogy a kihívásnak megfelelően felrajzolnak valamit a saját táblájukra. Amint a rendelkezésre álló idő lejár, a játékosok egyesével felteszik táblájukat a szintet ábrázoló játéktáblára, hogy megállapítsák, érvényes-e a rajzuk. „

Loony Quest társasjáték – Társasnavigátor Webáruház és Kölcsönző (tarsasnavigator.hu)